Ghid al gradelor de prăjire

pentru cafelele noastre

Îți punem la dispoziție un ghid succint al gradelor de prăjire în cafea, prin care să-ți facem mai simple alegerile și așteptările față de produsele noastre.

Prăjirea ușoară (Light roast)

  • Prăjire foarte ușoară (Cinnamon roast) - - un grad de prăjire foarte ușor și deschis la culoare, de unde își ia și denumirea. Evacuarea se face repede, când primul pocnet (first crack) este în desfășurare, multe boabe făcându-l în cuva de răcire, iar un anumit procent nu ajung în această fază. Cafeaua astfel prăjită este foarte densă, predomină aromele verzi și citrice, aciditatea e ridicată, mai ales la cafelele procesate prin spălare.
  • Prăjire ușoară (New England Roast) - - caracterizată printr-o aciditate complexă și un caracter de origine bine subliniat, cu primul pocnet făcut de majoritatea boabelor.
Prăjirea medie (Medium roast)
  • Prăjire mediu-ușoară (American roast) - - un nivel de prăjire mediu ușor, dezvoltat pe durata primului pocnet, cu o aciditate ușor atenuată, dar cu caracterul de origine păstrat.
  • Prăjire medie (City roast) - - aromele de origine sunt atenuate, dar sesizabile, iar caracterul de prăjire devine mai proeminent. Acest grad de prăjire este cel mai intens dintre cele întâlnite în cafeaua de specialitate.

Ca și reper, plaja profilurilor noastre de prăjire se situează între prăjirea foarte ușoară și cea medie. Încercăm în permanență să scoatem în evidență caracterul de origine, dezvoltând cafelele individual, pentru a obține un profil aromatic și gustativ echilibrat.